Surf-camp i Lynæs, Hundested i søndags

Vandsport -

Søndag den 10. september var der en surf-camp i Lynæs, Hundested i Nordsjælland – et meget velbesøgt sted for surfere.

Jeg fik en SMS fra Louise G. Thystrup kaldet Lulu, at hun var taget derhen, og om jeg ville kigge forbi og se, hvad det var for noget. Efter at have deroppe og snakket med Lulu om arrangementet og set hende i aktion ud på vandet fik jeg lyst til at skrive lidt om denne specielle oplevelse.

Her ser vi mig sammen med Lulu

Lulu fortalte om de to dage i Lynæs, hvor omkring 18 unge surf-interesserede mennesker sammen med 2-3 instruktører arbejdede på at være gode til bl.a. kitesurfing. Lulu var så glad for weekenden, idet hele weekenden overgik hendes egne forventninger. Hun var godt træt til sidst efter al den glæde, sjov, hygge, fællesskab, yoga, SUP-polo, wakeboarding, kitesurfing og andre små sjove ting ude på vandet.

Lulu fortalte således om sine oplevelser:

“SUP-polo med en volleyball var sjovt, og alle var med. Instruktørerne tog 2 gamle store runde skraldespande i metal og placerede dem som basketkurve i vandet. Vi blev delt op i 4 hold, som dyssede mod hinanden på skift. Som tilskuer var der også grin, idet flere lavede sjove ting, fx fald forover med hovedet ned i vandet og benene på vej ned fra SUP’en.

Ved kitesurfing var instruktørerne opmærksomme og ved alle. For at nå døve mig sejlede de op til mig, gav tegn og anvisninger, og efterfølgende viste de mig hvordan lige foran mig, fx at udføre en backroll. Det var rigtig cool!

De var alle meget søde og tog hensyn, når jeg var døv. De var nysgerrige og friske på, hvad instruktørerne kom på af ideer, fx wakeboarding i det kedeligste regnvejr.

Der var bestemt ikke tid til at kede sig.”

Ovenstående billede viser nogenlunde det syn, man mødte deroppe. På et tidspunkt var der ikke færre end 35 kitesurfere ude på en gang, og det var et imponerende syn at se så mange derude – og endnu mere imponerende er det at de alle havde styr på hinanden. Der var slet ikke sammenstød eller misforståelser om retning!

Lulu fortalte endvidere om to af instruktørerne på camp’en:

Den ene hedder Therese Anker Taabbel, 10 års erfaringer som kitesurfer, og hun er desuden en af Danmarks bedste og placeret som nr. 7 på verdensranglisten. Hun var sammen med en anden kvindelig instruktør, Emely Freja Petersen, også en meget dygtig kitesurfer på 7. år. Emely er desuden også yoga-instruktør.

Therese skal også have en stor tak fordi vi må vise billederne her på siden – ingen tvivl om at Therese har taget rigtigt gode billeder!

Man kan også læse om begivenheden på dette link: http://surfcenter.dk/kite-weeq/

Skrevet af Christian Høybye, en beboer i Hundested

Kommentér artiklen

I henhold til offentlighedsloven vil anonyme indlæg blive slettet - og det samme gælder indlæg, der ikke overholder en sober tone. Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kommende events

Der er desværre ingen events med den nuværende søgning.Se alle events

Tilmeld nyhedsbrev

Døvania Menu