Sommerafslutning for 2020 for Døvania Håndbold

Håndbold -

Den 2. juli holdt Døvania Håndboldsafdeling en sommerfest for både herrer og damer – der kom i alt 9 medlemmer til festen hvor grill, pølser og kongespil stod på menuen. Det blev en rigtig hyggelig aften.

Det er en dejlig og god sommerafslutning på et år, hvor vi oplevede mange ting. Vi vil derfor nu lave et lille tilbageblik fra forår 2019 til sommer 2020 om hvad vi har lavet, primært fra herrernes side.

I foråret 2019 havde den nyudnævnte håndboldleder Nicklas Kleczewski sat sig på en mission som var at få døve håndboldspillere i København til at samle sig til et hold, med det mål at få flere spillere med til landsholdet og hæve niveauet op til EM i Håndbold i København (som nu er blevet aflyst pga corona).

Med hensyn til træning, havde man besluttet, at vi skulle finde en anden hørende klub, som vi kunne ”samarbejde” med, idet der ikke var nok døve spillere til at kunne gennemføre træning og turnering alene.

Døveholdet i forberedelsen inden en kamp. Tina Lindeskov Larsen er cheftræner for IF32, hvilket betyder, at hun også er vores træner.

Det blev så IF32 fra Glostrup, som vi begyndte at samarbejde med. Det viste sig hurtigt, at det var et rigtig valg, da IF32 modtog os fantastisk og de var ligeglad med hvilket niveau vi var på. De havde et andet herrehold i forvejen og vores aftale blev således, at vi måtte oprette et døvehold hos dem, hvor man så til gengæld skulle hjælpe hinanden ved at udlåne spillere til hinanden, når behovet var der.

Begge hold deltog til serie 3 under DHF. Resultatmæssigt kan vi desværre ikke sige meget positivt om, eftersom vi tabte alle kampe bortset en kamp mod Helsingør. Men hvis vi ser bort fra de tabte kampe, så gennemgik holdet en rivende udvikling. Vi så flere helt nye spillere, der ikke har spillet håndbold før, til at blive inviteret til landsholdet under Dansk Døve-Idrætsforbund!

Døvanias spillere i IF32’s grønne trøjer under en kamp.

Samtidigt med IF32, ledte vi også efter en hal til os selv, hvor vi så kunne finpudse vores teknik mm. Det lykkedes os at skaffe en haltid – hver torsdag på Lykkebo Hallen i Valby fra kl. 21 til 23. Den brugte vi meget flittigt, selvom tiden var lidt for sent om aftenen.

Døvania Håndbold træner på Lykkebo Hallen i Valby

Tingene varer ikke for evigt – det har corona-krisen eftertrykkeligt sørget for. Efter krisen har standset sæsonen, besluttede holdet at vurdere tiden hos IF32 og holdet hos Døvania. Vi kom frem til enighed, at til trods for, at vi havde haft det fantastisk sammen med IF32, vil vi gerne at prøve at komme på et højere niveau, hvorfor vi nu stopper samarbejdet med IF32.

Døvania Håndbold vil gerne benytte lejligheden til at takke IF32 for deres store hjælp samt deres åbenhjertige holdning.

Holdet søger nu nye udfordringer i andre hørende klubber og samtidig fortsætte med at være medlem i Døvania.

Holdet hygger sig og spiller Kongespil

Skrevet af André Kobberholm på vegne af Døvania Håndbolds udvalg.

Kommentér artiklen

I henhold til offentlighedsloven vil anonyme indlæg blive slettet - og det samme gælder indlæg, der ikke overholder en sober tone. Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kommende events

Der er desværre ingen events med den nuværende søgning.Se alle events

Tilmeld nyhedsbrev

Døvania Menu