Døvania deltog ved DM i orientering

Orientering -

Dansk Døve-Idrætsforbund med DDIs orienteringsleder Marek Mackiewicz i spidsen stod for Danmarksmesterskaberne i mellemdistance i orientering. Døvania sendte nogle glade løbere til Vestsjælland, der foregik lørdag d. 19. august 2017 i Nykobbel-skoven ved Rosted/Slagelse syd, hvor DDI flettede ind i hørendes DM Mellem med 700 løbere. Det var en overraskelse, at DDIs næstformand Christian Høybye kiggede forbi og hilste på os alle sammen.

Vi var heldige med sommervejr hele dagen!

DDIs næstformand Christian Høybye tager en hyggesnak med DM-deltagerne (Foto: Døvania)

DDI aflyste 7 ud af 8 klasser ved DM Mellem
Døvania sendte fire løbere i D21, H21 og H60, og der aflyste DDI 7 af de 8 klasse ved DM Mellem distancen. Det er for meget at aflyse 7 ud af 8 klasser, men det var den eneste klasse, der kunne gennemføres med H21-klassen med orienteringsløberne Henrik Eklund og Mikkel Z. Pedersen fra Døvania samt DDIs landsholdsløber: Allan Thesbjerg fra DAN, Odense. Desværre er der kun en lille gruppe med 9 orienteringsløbere løbere rundtom i de danske døveidrætsklubber, så DDIs orienteringsleder Marek Mackiewicz er klar over hvad hans opgave er, når han skal rekruttere nye løbere og tænke i nye baner med fx åbne samlinger, hvor alle kan deltage, og indlede et samarbejde med klubberne m.fl.

Døvanias løber Henrik Eklund blev nr. 2 efter Allan Thesbjerg fra DAN med en forskel på ca. 4 min. Forhåbentlig er Henrik klar til det næste DM for at tage DM-guldet med hjem til Døvania.

Resultater for DDIs DM for H21 – 4925 meter:
1) Allan Thesbjerg – DAN 43.44
2) Henrik Eklund – Døvania 47.25
3) Mikkel Z. Pedersen – Døvania 1:48.27

Henrik Eklund, Allan Thesbjerg og Mikkel Z. Pedersen. (Foto: Døvania)

To Døvania-løbere ved hørende DM

Petra Eklund løber på vej til mål efter 5 km i skoven (Foto: Døvania)

Døvanias svenske landsholdsløber Petra Eklund var også med til DM Mellem, hvor hun løb i hørendes D21 fremfor at blive hjemme, for hun var den eneste kvinde, der var tilmeldt til DDIs D21-klassen. Håbet er, at der kommer flere damer i de kommende år, der kan dyste mod Petra. Petra gennemførte løbet på 5100 meter og kom i målet med tiden: 52.55. – hun blev nr. 11 af 15 i D21-klassen. Hvis man vil se Petras rute under DM Mellem, så klik da på denne link:

https://www.livelox.com/Viewer/DM-Mellem-af-OK-Soro/D21?classId=102818

Døvanias ældste kvindeløber: Annelise Hansen valgte at stille op ved DM Mellem for sin hørende klub; FIF Hillerød. Annelise løb i D75-klassen på 1,7 km, kom i målet med tiden: 27.16 og blev nr. 2 – 9 sekunder fra DM-guldet! Annelise fortalte, at hun har et mål for DM-Mellem: at tage DM-guldet med hjem, dog blev det til DM sølv. Nu satser hun på DM-langdistancen om tre uger; den 10. september i Kregerup-skoven på Fyn og satser på, at tage DM-guldet med hjem i D75-klassen.

Annelise Hansen fokus sit løb mod mål. (Foto: Døvania)

Åbne baner ved DM Mellem
Der findes også åbne baner ved DM Mellem, som man kunne forsøge sig med kort og kompas i skoven. André Jensen og Benjamin Trock tog også med til den vestsjællandske skov fra København, for at løbe i skoven. André tog den lette bane, mens Benjamin tog den mellemsvære. De kæmpede sig rundt i skoven, og lykkes at finde hele vejen til målet. Forhåbentlig kommer de igen til de kommende stævner eller træning med orienteringsafdelingen.

DDIs orienteringsleder Marek Mackiewicz løb også i den åbne bane, for han er også medlem hos Døvania, og han er den eneste løber i hele Danmark i H60-klassen. Derfor kunne det ikke gennemføres ved DM, men han løb alligevel i den åbne bane som DDI-person. Marek løb på den sorte bane (svær bane) på 3,5 km med tiden: 55.03.

Fælles billedet med de glade løbere efter en solskin dag (Foto: Døvania)

Til slut vil jeg sige 1000 tak for et hyggeligt samvær med jer ude i skoven med et sjældent godt dansk sommervejr uden regn og mudder!

/Døvanias orienteringsleder Louise Peitersen.

LÆNGE LEVE DØVANIA!

Kommentér artiklen

I henhold til offentlighedsloven vil anonyme indlæg blive slettet - og det samme gælder indlæg, der ikke overholder en sober tone. Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kommende events

Der er desværre ingen events med den nuværende søgning.Se alle events

Tilmeld nyhedsbrev

Døvania Menu