Døvanianer udtages til fodboldlandsholdet mod Italien!

Fodbold -

Danmark er med i puljen sammen med Italien og Ukraine. De skal kæmpe mod hinanden om en plads til Deaflympics 2022, som skal afholdes i Caxias do Sul i Brasilien i maj 2022. Den 3. juli 2021 skal Danmark spille mod Italien i udebane i Norditalien. Landstræneren, Morten Ulrik Kristensen, har udtaget 16 spillere, som skal kæmpe i de danske farver. En af de 16 udtagne er fra Døvania. Døvanianeren, som skal kæmpe for danske farver, er Anders Kirchheiner. Vi har fanget ham for et par kommentarer til udtagelsen.

Det er uundgåeligt, at corona har påvirket landsholdet. Til det fortæller Anders: Corona-pausen har helt klart udfordret mulighederne for at træne fodbold stabilt. Især har det en betydning, at vi ikke har ligeså mange kampe i benene som under normale omstændigheder. Men omvendt er vi forhåbentligt også ekstra sultne af den grund. Netop det, kan vise sig at have en stor betydning i en kvalifikationskamp hvor det er dagsformen der er afgørende. Her spiller den mentale indstilling og sammenholdet på banen en stor rolle.”

Om forventningen til resultatet af kampen, svarede Anders: ”Jeg har ingen idé om hvor Italien står niveaumæssigt, men det er min forventning at de kommer med en stor motivation for at få sejren på deres hjemmebane. Italien er et fodboldland og alene af den grund, skal man altid forvente at de stærkt stiller op. Danmark har omvendt nogle individualister som kan afgøre kampen. Rammer holdet dagen og kan vi bringe vores offensive profiler i spil, har vi en chance for et flot resultat. I den sidste ende er det 11 spillere mod 11 spillere, og de 11 spillere der vil det mest, tager sejren.”

Derefter afsluttede han med: Det er altid en ære og fornøjelse at repræsentere landsholdet. Jeg glæder mig derfor til at trække i landsholdstrøjen igen og repræsentere Danmark.”

Danmark skal tage imod Ukraine i den anden og den sidste kamp på hjemmebane til den 22. august 2021.

Dansk Døve-Idrætsforbunds nyhed om udtagelsen af holdet, kan du læse mere om her.

Billedet: Anders Kirchheiner er i midten på billedet (hvidt tøj), i kampen mod Tyrkiet i EM i fodbold, Grækenland 2019. Billedet er venligst udlånet af Dansk Døve-Idrætsforbund.

Kommentér artiklen

I henhold til offentlighedsloven vil anonyme indlæg blive slettet - og det samme gælder indlæg, der ikke overholder en sober tone. Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kommende events

Der er desværre ingen events med den nuværende søgning.Se alle events

Tilmeld nyhedsbrev

Døvania Menu