5-6 maj 2018: DDIs klubseminar og årsmøde

Bestyrelse -

Tekst version af vores video kan læses nederst.

 

Tilføjelser til videoen

Hvad er et klubseminar, årsmøde eller repræsentantskabsmøde? Kort fortalt.
Et klubseminar er en begivenhed som DDI står for, hvor de inviterer alle klubberne til at diskutere DDI og døvesporten og udveksle erfaringer. Et årsmøde er en slags generalforsamling, her i DDI, hvor der dog ikke skal findes nye bestyrelsesmedlemmer til DDI, men blot godkendes årsberetning og årsregnskab for det tidligere år. Om et år skal vi så have et repræsentantskabsmøde, som er ligesom et årsmøde, med den tilføjelse at der skal findes kandidater til bestyrelsen.

For flere informationer om DD3 arrangementet, klik på dette link.

Til årsmødet søndag blev der afholdt et minuts stilhed for DDIs (og Døvanias) æresmedlem Jørgen Jørgensen som døde 25. december 2017. Æret være hans minde.

 

Oversættelse af tegnsprog til tekst

Aleksander
Dav! Vi er fra Døvania. Mit navn er Aleksander.

Britt
Mit navn er Britt.

Aleksander
Vi har været til klubseminar igår og årsmøde i dag i forbindelse med DDI og det har været meget spændende og vi vil gerne dele med jer, hvad der er sket her. Igår mødtes vi her i Brohusgade 17, og det første på programmet, efter alle gensynskrammene, var Anne Vikkelsøs foredrag om GDPR, persondataforordningen, som kommer fra EU og træder i kraft 25. maj. Hun fortalte meget om hvilken indflydelse det ville have for os små idrætsforeninger/klubber og vi fra Døvania følte at vi fik et stort udbytte af det.

Britt
Et andet punkt på dagsordenen, var DDIs nyt. Der fik vi fortalt om 1. DD3 Campus, som DDI vil arrangere 24-25 november 2018. Der vil være mange kurser på dagsordenen som henvender sig til foreningsfolk, men alle interesserede er velkomne til at komme med. Hvordan er idéen opstået? Jo, fordi DDI, DDU og DDL har slået sig sammen for at styrke mulighederne for foreningerne og styrke kompetencerne hos bestyrelsesmedlemmer eller almindelige medlemmer, som så kan bruge denne viden senere, hvis de får lyst til at gå ind og yde en indsats i en organisation eller forening. Vi anbefaler jer stærkt at tilmelde jer arrangementet. Der vil komme flere informationer senere hen.
Under DDIs nyt, blev vi også præsenteret for medlemstallene som stiger positivt og viser os at DDI går den rigtige vej med at rekruttere medlemmer. DDI har også fortalt os om et samarbejde med DIF (Dansk Idræts Forbund) som har resulteret i to “spor” for DDI. Det ene spor er at forsøge at rekruttere flere medlemmer. Det andet spor er at øge samarbejdet med andre organisationer, foreninger, klubber eller andre partnere. Hvorfor har DDI lavet de to spor? Det er fordi at DIF har ændret deres tilskudsmodel. Før fik man tilskud efter hvor mange arrangementer man har afholdt før i tiden. Nu er det lavet om, så man får tilskud for de arrangementer man vil afholde i fremtiden og man skal lave strategispor og derfor har DDI lavet disse to strategispor som de skal opnå (før 2021). Det bliver spændende at se udviklingen med det.
Nogen tilføjelser Aleksander?

Aleksander
Jo, jeg vil godt tilføje at den store tilvækst af medlemmer hos DDI, skyldes idrætsklubben Viking som har gjort en stor indsats med at få nye medlemmer. Det kan virkelig anbefales (som klub) at have et godt samarbejde med sin hjemkommune. (Viking havde mange gode succeshistorier med fra deres samarbejde med Vejle kommune).

Aleksander
Bagefter skulle vi give feedback til DDI, som klub, med hvad vi føler at DDI gør godt og hvad de gør dårligt, så vi fortalte løs og det så ud som om at DDI blev glade for den konstruktive feedback.
Til sidst, lige inden vi alle skulle hjem, var der klubbens hjørne. Der talte vi repræsentanter fra klubberne sammen (uden DDI) og diskuterede forskellige ting vi ville dele med hinanden og der var en god og hyggelig atmosfære.

Britt
Så, generelt, hvis man ser på dagen samlet, har det været en stor gevinst for os fra Døvania at deltage i mødet. Vi har fået masser af inspiration, som vi skal dele med de andre til næste bestyrelsesmøde i Døvania, og tale om hvordan vi kan bruge det ifm Døvanias fremtid.

Aleksander
Ja, det har virkelig givet os meget.

*BILLEDESHOW*

Britt
Så i dag, har vi haft årsmøde, hvor DDIs bestyrelse fremlagde deres årsberetning og regnskab for 2017, som begge blev godkendt uden problemer. Bestyrelsen fremlagde også en rotationsplan, fordi Christian Høybye og Claus Jul Larsen begge pludseligt har fået øgede arbejdsopgaver på deres respektive arbejdspladser, hvilket gør at de har mindre tid og derfor måtte de finde en løsning, som er blevet at lave en rokade i DDIs bestyrelse, således at Louise Peitersen går fra bestyrelsesmedlemsposten til formandsposten, Claus Jul Larsen rykker til en bestyrelsesplads og Christian Høybye rykker til en næstformandspost og sådan vil det være det næste år. (Dvs rokaden blev godkendt af klubberne)

Aleksander
Så bliver det spændende at se hvad der sker om et år.

Britt
Og vi skal fortælle at, DDIs bestyrelse har fortalt at indtil videre er der tre fra bestyrelsen som ønsker at træde tilbage. Så det bliver spændende at se om et år, hvordan det kommer til at gå.

Aleksander
Hvis der brænder en ild i dig for døveidræt, bare tag fat i os. Vi vil meget gerne fortælle jer hvad DDI handler om og hvad man laver der. Også Døvanias bestyrelse kan bruge flere frivillige kræfter – I er meget velkomne til at tage fat i os.

Hej!

Kommentér artiklen

I henhold til offentlighedsloven vil anonyme indlæg blive slettet - og det samme gælder indlæg, der ikke overholder en sober tone. Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kommende events

Der er desværre ingen events med den nuværende søgning.Se alle events

Tilmeld nyhedsbrev

Døvania Menu